دلمه برگ کلم

مواد لازم:

کلم برگ: 1 عدد

گوجه: 2 عدد

برنج ایرانی: 1 پیمانه

لپه: نصف پیمانه

گوشت چرخ کرده: 100 گرم

سبزی دلمه( سبزی پلویی به علاوه سبزی های معطر مثل ترخون و مرزه) : 2 قاشق غذا خوری

آب لیمو: 2 -3 قاشق غذاخوری

رب گوه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری

پیاز: 1 عدد بزرگ

نمک و فلفل و زرد چوبه

روغن: 2 قاشق غذا خوری

 

طرز تهیه:

آماده سازی برگ کلم

ابتدا برگ های رویی کلم را اگر خراب هستند، جدا می کنیم و کلم را می شوریم. قابلمه ای انتخاب کنید که کلم به صورت درسته توش جا بشه. مقداری آب در قابلمه می ریزیم و روی گاز قرار می دهیم تا به جوش بیاید. سپس کلم را درسته توی آن قرار می دهیم. چند دقیقه بعد که برگ های کلم کمی نرم شدند از توی قابلمه در می آوریم تا خنک شود.

بعد از خنک شدن، با نوک چاقو در محل اتصال برگ ها خط می اندازیم تا برگ به راحتی جدا شود. سپس یکی یکی برگ ها جدا می کنیم. اگر برگ ها هنوز نرم نیستند، دوباره در قابلمه آب جوش بیندازید تا دوباره پخته شود.

می توایند قسمت ضخیم برگ ها با چاقو تراش دهید تا نازک تر شود.

 

آماده سازی مواد میانی

لپه ها را جداگانه می پزیم و کنار می گذاریم.

برنج را نیم پر می کنیم و کنار می گذاریم.

پیاز را نگینی خورد می کنیم و در  روغن تفت می دهیم . بعد نصف پیاز های تفت داده شده را در ظرف دیگری برای درست کردن سس کنار میزاریم.

گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت می دهیم. نمک و فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و سپس برنج و لپه و سبزی را اضافه می کنیم. آب لیمو را هم اضافه می کنیم. من همیشه مقداری سس گوجه هم در این مرحله برای طعم دار شدنش اضافه می کنم.

برنج باید در حدی پخته شده باشد که مواد حالت چسبنده داشته باشد.

 

سس دلمه:

گوجه فرنگی را در خرد کن می ریزیم و یا رنده می کنیم، سپس به نصف  پیاز داغی که از قبل کنار گذاشته ایم، اضافه می کنیم. باید اجازه دهید تا آب گوجه گرفته شود و کمی غلیظ شود. سپس نمک و فلفل و زرد چوبه ، کمی آب لیمو ، رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم. مزه این سس، طعم نهایی دلمه را خواهد ساخت. برای همین اگه غذای ترش دوست دارید می توانید مقدار آب لیمو را بیشتر کنید. در نهایت نصف لیوان آب به آن اضافه کنید.

 

پیچاندن دلمه:

مواد میانی با این دستور، تقریبا برای 9 تا دلمه تدارک دیده شده. می توایند مواد را به 9 قسمت تقسیم کنید.

برگ کلم را در یک دست قرار دهید و مواد را در طرفی که قسمت ضخیم برگ قرار دارد، بریزید. سپس قسمت خالی برگ را روی مواد بکشانید و از دو طرف به زیر بپیچانید.

قابلمه ای را انتخاب کنید که تمامی دلمه ها در یک ردیف و یا حداکثر در دو ردیف چیده شوند.

بعد از آماده سازی تمام دلمه ها، سس را روی آن بریزید، بطوریکه تمام مواد را بپوشاند. می تواین یک بشقاب سنگین روی دلمه ها قرار دهید تا در اثر جوش خوردن، دلمه ها باز نشوند.

روی گاز قرار دهید .بعد از اینکه به جوش آمد، شعله را کم کنید تا آرام جا بیفتد. پخت این غذا حدود یک ساعت و نیم طول میکشد.



 

 خواص کلم برگ

http://www.seemorgh.com/health/2093/7249.html

/ 9 نظر / 33 بازدید
الناز مامان طاها

دستت درد نكنه شادي جون بابت اموزشت [ماچ]لطفا غذاهاي ساده تر هم كه مامان بي هنر بتونه درست كنه اموزش بده[نیشخند]من واقعا بي هنرم[نگران]

مامان تینا و رایان

ممنون عزیزم..قالب وبلاگ چرا اینجوری شده؟

آمنه

ای جونم همش می خواستم بگم این دلمه مخصوص سرآشپز رو بذار یادم می رفت هر کب نخوره از دستش رفته!

آمنه

برگ مو برگ مو برگ مو [نیشخند]

مامان تینا و رایان

چند وقت دیگه میخوام واسه رایان تولد بگیرم با تاخیر حتما درست میکنم اینو ممنونم یه غذای جدید البته برای من بی هنر [لبخند]

الناز مامان طاها

شادي جون ميشه دستور كيك مرغ خوشمزه رو بدي،اخه هر كي يه چيز ميگه،[افسوس]يكي ميگه گردو ميخواد يكي ميگه نميخواد،يكي ميگه پيازچه بريزيد يكي ميگه نريزين،شما بگو دستورشو كه ميدونم خوش سليقه اي[گل]

الناز مامان طاها

منظورم همون سرد بود....مگه گرم هم داره[تعجب][سوال]حالا که اینطور شد منظورم هر دوتاش بود.

مامان تینا و رایان

شادی جون میشه از همون اول برگهاش رو جدا کرد و بعد ریخت توی اب جوش؟

الی

به به سلام به شادی کد بانو خوش به حال شوشو با این زن آشپز دلم به حال شوهرم سوخت با این زنش[نگران] راستش از وب الناز جون با وبت آشنا شدم و دوست دارم لینک شیم و مشتری دایمی موافقی عزیز